Wijncursus

Er zijn natuurlijk duizenden wijnen om uit te kiezen tegenwoordig, maar hoe weet je welke wijn je moet hebben, het etiket verraadt lang niet alles!

Wat is nu het verschil tussen een eenvoudige Merlot en een prestigieuze wijn uit Pomerol? Welke wijnen kun je lang bewaren en welke juist niet, Waarom smaakt een Sauvignon Blanc uit Chili anders dan een Sancerre (beide gemaakt van hetzelfde druivenras), hoe zit het nu met die verschillende bodemsoorten, enzovoort…

We zullen de belangrijkste bekende druivenrassen stuk voor stuk behandelen en ook proeven, waarbij de smaakeigenschappen van elk druivenras duidelijker worden, maar ook zaken als houtlagering, leeftijd, klimaat, belangrijke wijnstreken en de verschillen in kwaliteit komen voorbij.

De opzet van deze cursus is het verschaffen van een brede basis wijnkennis en proeftechnieken. De cursus wordt gegeven met behulp van een Powerpoint presentatie en wordt verdeeld over 3 avonden (1 keer wekelijks) van ongeveer 2,5 uur per keer. Het minimale aantal deelnemers is 12 personen en kost € 65,00 per deelnemer.

We proeven zo’n 10-12 wijnen per avond in alle  prijsklassen, verder is inbegrepen glaswerk, proefformulieren, water.
Data:

Volgt nog
De minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.